Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dia de la Dona

Finalització dels actes per commemorar el "Dia Internacional de la Dona"

DIMARTS 15 MARÇ 2022

La figura de l'escriptora Mercè Rodoreda va ser la gran protagonista el passat dissabte  a la tarda, a la sala polivalent de Vilanova de la Sal, amb l'activitat "Contes de la Rodoreda", que va anar a càrrec de Pepa Lavilla, emmarcat dins del programa de "Commemoració del Dia de Dona" al Municipi de Les Avellanes i Santa Linya.

Davant d'un públic força sensibilitzat vers el tema, Pepa Lavilla va ser l'encarregada d'encarnar alguns dels personatges i algunes de les històries més destacades de la trajectòria literària d'aquesta gran autora catalana. "Tarda al cinema", "El bitllet de mil", “La Mainadera” i la serventa "Zerafina" van ser alguns dels fragments que va interpretar Lavilla.

On un col·loqui va finalitzar amb la jornada on les vivències del personatges, van fer sentir més d’una emoció a les persones que hi van participar s’hi van poder veure reflectides amb la solitud, la frustració, les il·lusions, el menyspreu, l’amor, la felicitat...

Les dones pateixen un seguit de discriminacions, dins i fora del món del treball, que es tradueixen en greuges comparatius respecte dels homes. La voluntat d’assolir la igualtat de gènere s’emmarca com un dels reptes prioritaris de la nostra societat.

Cal també evidenciar la tendència a una qualitat inferior dels llocs que ocupen les dones, com també les condicions de precarietat de moltes feines feminitzades —com ara cuidadores, treballadores de la llar, netejadores en l’àmbit de l’hostaleria, telefonistes, hostesses de fires i congressos, etc.—, amb una elevada temporalitat, jornades parcials, salaris baixos o qualificació professional superior a la categoria que tenen assignada.

Hi ha una segregació per gènere important en el mercat laboral: les dones i els homes estan exposats a diferents entorns de treball i diferents tipus d’exigències i tensions a la feina. Treballen en diferents sectors i activitats, un aspecte que s’ha de tenir en compte en totes les accions i polítiques preventives. Sis de cada deu dones treballen en el sector serveis, i dues de cada deu, en el sector industrial.

Caminem cap a la igualtat !