Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SANT JORDI POÈTIC MUSICAL

Dissabte, 24 d'abril de 2021 Plaça Major - LES AVELLANES 12:30 hores PAISATGE INACABAT i altres poemes Una espurna d’esperança en aquests temps convulsos - RECITAL POÈTIC-MUSICAL – Cal inscripció prévia a l'Ajuntament: 973 454004

DIMARTS 13 ABRIL 2021

• Àngels Bassas (lectura poètica) posa veu a un recull de poemes que pretén encendre una espurna d'esperança i de llum, conscient o inconscient, en l'interior de cadascú. Veu i gest que prenen una extraordinària força a mans de la coneguda actriu de teatre, cinema i televisió.


• Josep-Manel Vega (música en directe) construeix ambients sonors que nodreixen les paraules d'una dimensió simbòlica que les transcendeix. La música, que interpreta en directe estimula una vinculació més afectiva que intel·lectual amb el text, deixant una empremta transformadora en l'espectador.

Josep-Manel Vega, artista Barceloní establert des de fa poc més d’una dècada a Os de Balaguer, ha dissenyat un recital poètic-musical a partir de poemes originals publicats recentment per Pagès Editors (Lleida) en el llibre del mateix títol PAISATGE INACABAT i altres poemes.

L’actriu i el músic comparteixen en aquest espectacle poemes antics i poemes recents que han esdevingut particularment significatius en els temps que vivim. En un món d’aparences -ens expliquen ells mateixos- on invertim més a cuidar-nos la dentadura que l’ànima, ens agradaria ser capaços de portar la mirada del públic cap a l’interior.


Al voltant de 2017, després de més de 30 anys dedicat a la docència musical, Josep-Manel Vega va iniciar un procés de transformació i creixement personal que es va precipitar, sobretot, quan va abandonar treball, estabilitat i rutina per a dedicar-se a una vocació artística fins aleshores relegada en un segon terme. Josep-Manel Vega s’ha donat a conèixer darrerament a partir de la divulgació del seu projecte musical IMPROVISANT PEL MÓN, un reflex d’aquest procés que ara es materialitza en una obra poètica igualment transcendent.


Àngels Bassas ha treballat amb els millors directors d'escena i companyies de teatre. El seu rostre es conegut pel gran públic, sobretot per l'aparició en nombroses sèries de televisió (Temps de silenci, El cor de la ciutat, El Internado, Cuéntame cómo pasó, Olor de colònia, etc.) i diverses produccions cinematogràfiques. La seva veu és especialment preuada i requerida habitualment en doblatges. Àngels Bassas ha obtingut el Premi de la Crítica en dues ocasions pel seu treball a Amfitrió de Molière i a La Senyoreta Júlia de Strindberg. Ha guanyat un Premi Max a la millor actriu de repartiment per la seva interpretació a El rei Lear.