Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tast Maridatge V Fira de la Sal - Sal Art

ART A TAULA Maridatge de plats cuinats amb plantes silvestres i productes de proximitat de la zona a càrrec d'Amanda Bataller amb vins biodinàmics del Celler Lagravera Diumenge, 31 d'octubre de 2021, a les 12:30 hores. Cal inscripció previa, al 973454004 (places limitades), preu per persona 10 euros. Tots els participants entraran en un sorteig de un "Lot de Sal" de les Salines de Vilanova de la Sal.

DIMECRES 27 OCTUBRE 2021

Amanda Bataller és una artista i cuinera enamorada de les plantes silvestres i de l'agroecologia. 

La seva cuina és un viatge que parteix de la gastronomia local i es nodreix de les tradicions de diferents cultures i les varietats tradicionals sense tancar les portes a nous sabors i ingredients. Un equilibri entre la creativitat i la tradició. Tot un viatge sensorial!

Celler Lagravera situat a Alfarràs, comarca del Segrià (Lleida), on les seves vinyes es localitzen en un enclavament natural excepcional, la Serra Llarga, Que propicia l'elaboració de vins singulars. En els seus inicis el celler va començar transformant una antiga gravera en la finca Vinya Núria (Algerri).

Actualment tenen quatre finques situades al voltant de la Serra Llarga, entre els rius Farfanya i Noguera Ribagorçana. La riquesa, varietat i història dels sòls sobre els quals conreen la vinya, els permet elaborar diferents estils de vi biodinàmics, amb matisos singulars i de gran complexitat. 

El celler treballa sota els preceptes ecològics i biodinàmics. Certificats pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica) i per Demeter Internacional. Les seves vinyes i el celler formen un ecosistema sostenible, capaç d’auto proveir-se i amb una biodiversitat molt rica. Per això han recuperat pràctiques agrícoles ancestrals, com el trepitjat del raïm, el cultiu biodinàmic o la fitoteràpia, per a poder elaborar el millor vi i mantenir les vinyes sanes i lliures de plagues.