Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Exposició "La Noguera Mística 432" al Museu de Balaguer

Exposició del divendres 11 de juny a diumenge 18 de juliol del 2022. On podreu trobar representació del nostre municipi amb les ermites de Sant Cap i Montalegre de Vilanova de la Sal; i amb Sant Urbà de Santa Linya, amb l'exposició d'una peça excepcional com un reliquiari i la relíquia del segle XI, troballa durant els treballs de restauració dels anys 2008 al 2011.

DILLUNS 13 JUNY 2022

432 és el nombre exacte d'esglésies que el fotògraf i col·leccionista català Josep M. Gavín va inventariar a la comarca de la Noguera. En aquest nombre s’hi inclouen tots els temples, esglésies, capelles i ermites de totes les èpoques de la demarcació comarcal publicats al volum de La Noguera l'any 1982.


 A l’exposició s'hi podran veure alguns objectes originals que contextualitzen la part més mística, com exvots i gojos, però també peces excepcionals com el reliquiari i la relíquia de l’església de Sant Urbà del segle XI o un dels vestits de la Mare de Déu de Refet del segle XIX.

També hi ha unespai per escolatar algunes de les llegendes més significatives o llegir diferents gojos.

L'exposició ha estat produïda pel Museu de la Noguera i ha comptat amb la col•laboració dels alumnes de 4t d'ESO de l'Escola Pia de Balaguer que, dins del projecte Arts&Rocks, han treballat en les fases de recerca i producció de la mostra amb l'objectiu d'aprendre la feina dels museus, els museòlegs i museògrafs i, a l'hora, valors com la protecció del nostre patrimoni.


Més info a www.museucn.com