Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ruta fins a l'ermita de Sant Pere de Queralt o de la Vall

La ruta fins a l'ermita de Sant Pere de Queralt o de la Vall transcorre per espais naturals protegits de la zona Xarxa Natura 2000 (aiguabarreig del Segre i la Noguera Pallaresa), i per camins i senders de la vila de Santa Linya.

Sortint del poble de Santa Linya, prenem un sender senyalitzat amb un rètol de fusta en direcció a l'ermita de Sant Pere de Queralt o de la Vall. Abandonem així el camí carreter. Caminarem per bells trams de camí empedrat que denoten la importància que antigament tenia aquest sender. Trobarem una bifurcació de camins, un que va a l'estació d'Àger i un altre a l'ermita de Sant Urbà. Aquests segueixen amunt, però hem de seguir planejant per la dreta. Aviat arribem al Balconet, on podem seure i gaudir de les vistes.

Continuant el camí trobarem unes trinxeres de la Guerra Civil, i a partir d'aquí anirem per un corriol que volta el serrat de l'Escobet. Continuarem per corriols amb descensos i esglaons fins arribar a l'ermita de Sant Pere de Queralt que es troba solitària al capdamunt. Més amunt, hi ha restes d'un antic castell del qual només roman un petit monticle de pedres.

Aquesta ruta és de dificultat mitjana, amb un desnivell de 390 metres i un recorregut de 13,1 km.