Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En xifres

A l'oest de la comarca de la Noguera, a la zona de contacte entre la plana i la muntanya del Montsec, per sobre de Balaguer, es troba el municipi de les Avellanes i Santa Linya.

Quatre pobles el componen: les Avellanes, Santa Linya, Tartareu i Vilanova de la Sal.

La mare natura ha estat molt generosa amb tots ells. El seu paisatge és de gran bellesa tant a la primavera, amb l'esclat de colors de mil flors vorejant els verds camps sembrats; com a l'estiu, quan es tornen grocs i ofereixen una gran sensació de calma; a la tardor amb tota la gamma de daurats, marrons i fins i tot vermells rabiosos dels seus arbres, i a l'hivern, de vegades amb alguna que altra nevada i agafant forces per tornar a esclatar a la primavera.

Tot el municipi està esquitxat de fonts naturals, ermites romàniques, paisatges idíl·lics, rierols. Passejant pels seus sinuosos camins podem trobar-nos guineus, porcs senglars, perdius, conills, llebres i, fins i tot, algun que altre cabirol.

Els quatre pobles apleguen un total de 474 habitants (2013). Amables vilatans que sempre ofereixen al visitant una estona de bona companyia, contes i històries que explicar, indicacions de racons per visitar. Ningú no es troba estrany quan arriba a aquest municipi de 104 km² i una densitat de població de tan sols 4,52 hab./km².

A més, el lloc té tots els avantatges i cap dels inconvenients de trobar-se a l'interior. Així, els seus estius són calorosos de dia, però força suportables en quan es busca una ombra airejada, i les nits resulten molt agradables i reparadores i els hiverns ofereixen el fred sec típic del Prepirineu però, a causa de la seva altitud (590 m. de mitja) sense les humides boires, lluint-hi el sol gairebé tot el dia.

L'activitat principal de la que viu la majoria de la població és agrícola i ramadera.

En resum, el visitant que s'atura a qualsevol dels quatre pobles del municipi de les Avellanes i Santa Linya per passar-hi uns dies o unes hores, desconnecta, gaudeix, es relaxa, s'oxigena i s'omple de l'autèntic sabor a poble.

Vine. T'hi esperem!

Document Actions